Sayfa: [1]
Gönderen Konu: muska hurafe midir??  (Okunma Sayısı 272 defa)
azrail_samil
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ocak 22, 2010, 05:08:44 ÖS »

es-selamu aleykum kerim kardeşler kerime bacılar,
muska hurafe midir? muska hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa iyi olur
Allah razı olsun.

ummu seleme
Yeni Üye
*

bedendeki bu cani sativerdik ALLAHa

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2010, 07:13:27 ÖS »

a.s muskadan kastiniz su icine arapca yazilarla dualarin veya ayetlerin yazili oldugu deri bir kilifin icine konulup boyna asilan sey mi?

islam,ahirete giden yoldur,dunyada yasanmazsa ahirette bir ise yaramiyacaktir

haidar
Tecrübeli Üye

سَيَأْتِي عَلَى النَّاسِ سَنَوَاتٌ خَدَّ

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2010, 10:32:41 ÖÖ »

Kuran-ı kerimde, mevcut bulunan ayetlerden yararlanılarak, insanların manevi rahatsızlıklardan kurtulup şifa bulması, kimi zaman istenilenin yaptırılmasını sağlamak, insana zarar vermek (büyü gibi)için üçgen veya rulo şeklinde katlanıp, yedi kat muşambaya, deriye, bal mumuna sarılarak boyuna, kola, bele yada bir yere asarak, konularak uygulanan yazılardır.

Muska artık günümüzde genelde kötü niyetli işlerde kullanılmaktadır. Bunun nedeni olarak yazan kimselerin, yazım için gerekli olan şartları yerine getirmeden, daha önceden yazdığı yazıları çoğaltarak,insanlara vermesi, çıkar amaçları doğrultusunda kullanmaya başlanılmasıdır.

(Büyü, ve korunma yolları ile bu konu tam bir benzerlik içermektedir.)

Kuran-ı kerim’deki ilk ayet okumamızı söylerken bizim yazdırdığımız yazıları taşımanın bir fayda vermeyeceğini anlayacağınız kanısındayım.Ancak, yazdırılan ayetleri düzenli olarak, veren kişinin tarif edeceği şekilde okumak süretiyle bir fayda getirmesi mümkündür

Bazı hocaların özellikle cinci hocaların garip yazılar yazarak,bunları cinlerin yazdığı gibi komik bir durumu size söyleyebilirler,bu gibi durumlar yanlışlık tanda ötedir.

Benim izlenimlerim ise ayetleri okuyan ve ona göre yaşayan insanların daha fazla fayda görmesi yönündedir.

uyarı: muska yazan ve yazdıran bizden değildir:(hadisi şerif)

İnsanlara öyle aldatıcı yıllar gelecek ki o zaman yalancılar doğrulanacak, doğru sözlüler de yalanlanacaklardır. O zaman hâinlere güvenilecek, güvenilir olanlar da ihânetle suçlanacaklardır. İşte o zaman Ruveybida konuşacaktır.” Denildi ki: “Ruveybida da nedir?” müptezel adamdır

azrail_samil
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2010, 07:06:20 ÖS »

a.s muskadan kastiniz su icine arapca yazilarla dualarin veya ayetlerin yazili oldugu deri bir kilifin icine konulup boyna asilan sey mi?

a.s evet ondan bahsediyorum
ve haidar kardeş o hadisin ravisini yazarmısın
Allah razı olsun

haidar
Tecrübeli Üye

سَيَأْتِي عَلَى النَّاسِ سَنَوَاتٌ خَدَّ

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2010, 10:50:34 ÖÖ »

Ukkabe bin Âmir el-Cuheni (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e bir topluluk geldi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dokuzu ile beyatleşti ve birinden el çekti. Dediler ki:

−Ya Rasulallah! Dokuzu ile beyat ettin bunu neden terk ettin? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Şüphesiz ki onun üzerinde temime var’ dedi. Sonra onu eliyle kopardı ve onunla da beyat etti ve Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Kim temime takarsa kuşkusuz ki şirk koşmuştur’ buyurdu.”

Temime: Nazar boncuğu ve muska demektir. Temime’nin anlamları:

a) Göz değmesini engellemek için boyna takılan bir nesne.

b) Sırma yahut ipe dizilen alacalı, beyazlı, siyahlı boyuna asılan boncuktur.

c) İçerisine sure veya koruma duaları yazılan kolyedir.

d) Çocukların boyunlarına asılan muskadır.

Ahmed 17427

2) Abdullah bin Mesud (Radiyallahu Anhuma)’nın hanımı Zeynep (Radiyallahu Anha) şöyle demiştir:

“Yaşlı bir kadın humre hastalığını okumak için bize gelirdi. Abdullah eve gireceği vakit öksürerek ses çıkarırdı. Bir gün Abdullah eve geldi ve kadın onun sesini işitince korkusundan sedirin altına gizlendi. Abdullah geldi ve oturdu. Bana dokundu ve (belimde ki) ipi buldu. Bana:

−Bu nedir? dedi. Ben de dedim ki:
−Humreden dolayı benim için okunmuş rukyedir. Onu çekip koparıp attı ve şöyle dedi:

−Andolsun ki Abdullah’ın âilesi şirkten uzaktır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i şöyle buyururken işittim:

−‘Şüphesiz temaim ve tivele şirktir.’ Zeynep (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:

−Bir gün dışarı çıktım biri bana baktı ve gözümden yaş aktı. Gözümü okuduğum vakit yaş akması kesildi. Okumayı terk ettiğim vakit ise gözümden yine yaş aktı. Abdullah (Radiyallahu Anh) dedi ki:
−O şeytandır. Ona itaat ettiğin vakit seni bırakıyor. Ona asi olduğun vakit parmağını gözüne sokuyor. Eğer sen Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yaptığı gibi yapsaydın daha hayırlı ve şifa bulmaya daha layık olurdun. Gözün ağrıdığı zaman, gözüne suyu serpersin ve şöyle dersin dedi.”
أَذْهِبِ الْبَاسَ، رَبَّ النَّاسَ، اِشْفِ، أَنْتَ الشَّافِي، لاَشِفَاءَ إِلاَّ شِفَاؤُكَ، شِفَاءً لاَيُغَادِرُ سَقَماً
Temaim: Temimenin çoğuludur.

Tivele: Karı koca arasında ki muhabbeti artırmak veya onları ayırmak için yapılan şey.

İbni Mace 3530, Ebu Davud 3883, Ahmed 3615

İnsanlara öyle aldatıcı yıllar gelecek ki o zaman yalancılar doğrulanacak, doğru sözlüler de yalanlanacaklardır. O zaman hâinlere güvenilecek, güvenilir olanlar da ihânetle suçlanacaklardır. İşte o zaman Ruveybida konuşacaktır.” Denildi ki: “Ruveybida da nedir?” müptezel adamdır

Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: